Daniel Silvestein prvi put postaje poznat javnosti 2013. godine kao učesnik Fashion Star takmičenja. Danas njegove zero-waste kreacije mogu se videti na brojnim crvenim tepisima i naslovnim stranama modnih časopisa.

Tekstilno zagađenje predstavlja sve veći problem modnog sveta. Samo u SAD-u godišnje na deponijama završi oko 30kg materijala po stanovniku, odnosno 10 miliona tona svake godine! Zato se 2016. godine Daniel upustio u kreiranje uniseks linije izađene sasvim od pre-potrošačkog otpada tekstilne industrije. U njegovom studiju zahvaljujući različitim tehnikama izrade šablona, aplikacija, mozaika i ukrasa svi fabrički ostaci bivaju pretvoreni u neki od odevnih komada, održavajući tako nivo otpada na nuli. Zero waste gledište primenjuje se i u svakodnevnom poslovanju korišćenjem recikliranih i  obnovljivih materijala prilikom pakovanja ili transporta robe i u nabavci kancelarijske opreme, eliminišući smeće kada god je to moguće.

Sada u svojoj trećoj godini potojanja zero waste daniel preobratio je tone otpada u rastući biznis, sa željom da svoju filozofiju prenese i svojim partnerima kako bi zajedno učinili otpad stvarom prošlosti.