Ko smo mi?

Cilj projekta „Ekozona“ je da se na jednom mestu sakupe sve bitne informacije o reciklaži i trenutnim mogućnostima odlaganja otpada u Beogradu. Upravljanje otpadom je značajno pitanje koje još uvek nije zakonski regulisano – zbog toga mi želimo da istaknemo šta trenutno može da se uradi na teritoriji našeg grada. Kako se mogućnosti budu menjale, menjaće se i uputstva na našem sajtu.

Pokušali smo da objasnimo šta je reciklaža, zašto je ona važna i kako mi možemo da budemo društveno odgovorni. Uz pitanja „ŠTA“, „KAKO“ i „GDE“ možemo brzo da dođemo do  odgovora kako da se oslobodimo otpada u prostorima gde skoro svakodnevno provodimo vreme, kao na primer u kancelariji ili kod kuće.

Članovi tima za ekologiju su uključeni u organizovanje projekata i akcija iz oblasti zaštite životne sredine i reciklaže, u edukaciju mladih o mogućnostima korišćenja obnovljivih izvora energije i podsticanje na odgovorno ponašanje prema okruženju. Na ovaj način, mi podstičemo naše članove da upotrebe svoje znanje i kreativnost u svrhu očuvanja naše planete.

Centar za razvoj ideja nevladina je organizacija, čiji je cilj da kroz podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, unapredi njihov položaj u društvu, ukaže na aktuelne probleme i ujedno realizuje različite edukativne programe, uglavnom u oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.